“Van de makers van CrimeJazz” (Philip Powel en ik dus), een poetry & beyond programma dat we programmeerden en produceerden van 1998 – 2008 is een klein programma te zien in Jazz International Rotterdam 2019 in Theater Walhalla op 26 oktober!!
 
gaat allen kijken, luisteren, genieten!!!
Zaterdag 26 oktober
Aanvang: 20.30 uur
Locatie: Theater Walhalla
Line up: Romano Haynes, Amara van der Elst, Janna Lagerstrom, Sharrif Simmons (USA), Sophia, Gery Mendes (host)

 

‘100 jaar jazz in Rotterdam’ betekent ook een geschiedenis van bijzondere jamsessies, jazzavonden en crossover initiatieven. Sommigen daarvan steken er met kop en schouders boven uit en CrimeJazz is er zo eentje. Deze fameuze avonden uit het recentere jazzverleden werden georganiseerd door Philip Powell (o.a. oprichter van BIRD, winnaar Rotterdamse Laurens Penning 2018) en Sasha Dees (curator, producent, schrijver).

Geïnspireerd op de spoken word-scene die in de jaren negentig opkwam in New York en Londen, organiseerden Dees en Powell van 1998 t/m 2008 CrimeJazz: words poetry & beyond, in een sfeervol literair crossover programma waarin diverse vormen van spoken word werden afgewisseld met hiphop, jazz, folk, soul en andere muziekstromingen. De nadruk lag op originaliteit, kwaliteit en diversiteit. Zowel nationale als internationale artiesten bezochten de avonden en juist omdat vervolgens alles kon gebeuren was de impact van Crime Jazz op de Rotterdamse jazzcultuur groot. CrimeJazz, vormde hiermee een belangrijke kweekvijver voor een (nieuwe) generatie groundbreaking artiesten als Sabrina Starke, Jamie Woon, Marjolijn van Heemstra, Typhoon en Nick Mulvey.

Op Festival Jazz International Rotterdam keert Crime Jazz eenmalig terug. Een unieke kans dus om dit legendarische concept nog eens van dichtbij mee te maken, in een intieme setting in Theater Walhalla op De Kaap.